По-рано във вторник тя съобщи, че има открито взривно устройство пред Терминал 1

 

Експертът от "Връзки с общестеността" на летище София Даниела Велева ще бъде освободена, научи Нова телевизия. Решението е взето заради информацията, която тя даде пред медиите за открито взривно устройство на Терминал 1 и която по-късно беше опровергана. 

 

След петчасова проверка на бус, паркиран пред Терминал, от полицията съобщиха, че взривно устройство не е намерено.  Установен е шофьорът на микробуса, както и посоката му на придвижване. До ситуацията се стигна след като при рутинна проверка полицейски кучета реагирали на взривно устройство в буса с белгийска регистрация, паркиран до летището. Сигналът за съмнителен багаж е подаден към 12.50 часа. 

 

"Бусът е докаран в 5:00 часа сутринта. Човекът, който го е оставил на паркинга, е излетял", съобщи Антонио Ангелов, шеф на Гранична полиция. 

 

Районът беше отцепен от служителите на реда, бусът бе изведен на безопасно място в платения паркинг до терминала. Спецекипи с помощта на робот провериха багажа в микробуса.

 

В крайна сметка истинско взривно вещество нямаше, но часове наред всички служби в държавата трябваше да опровергават първоначалната информация на пресаташето на летището Даниела Велева. 

 

Считано от 01:30 часа на 02.12.2015 г., летище София ще оперира нормално и всички полети ще се изпълняват по разписание от Терминал 1 и Терминал 2.

 

 

Репортери: Николай Василковски, Живко Константинов, Надя Ганчева