Обвиненията излязоха от съдебната зала и започнаха да се леят пред вратите й

 

Управляващи от ДСБ клатят държавата, обявиха бившите шефове на МВР и ДАНС. Цветлин Йовчев, Светослав Лазаров и Владимир Писанчев бяха разпитани по делото Червеи. Процесът е заради подслушване и следене на централния полицейски регистър.


Обвиненията излязоха от съдебната зала и започнаха да се леят пред вратите й.


„Това дело, цялото, започна с една гигантска измама, извършена от Атанас Петров Атанасов и Веселин Вучков”, коментира бившият министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.


„Спрямо мен беше упражнен груб политически натиск от една партия със щаб в Драгалевци от ДСБ”, заяви Светослав Лазаров, бивш главен секретар на МВР.


Целта на настоящите, според бившите, е овладяване на постове в съдебната система от лицата на Реформаторите. А средствата са крайни. По думите на бившия главен секретар в кабинета "Орешарски" само трима са достатъчни, за да разклатят държавата.


„Аз знам трима говорители Радан Кънев, Христо Иванов и Атанас Атанасов”, каза още Светослав Лазаров, бивш главен секретар на МВР.


„Лазаров беше назначен от Пеевски, ние го махнахме, нормално е да говори така”, коментира Радан Кънев от Реформаторския блок.

 


Демонстративен отговор последва и от най-споменавания - Атанас Атанасов. Който преди време действително обяви, че протестиращите срещу кабинета "Орешарски" са били подлсушвани, а след проверка се оказа, че това не е вярно. Атанасов избра модерен начин, за да каже думата си. Социалната мрежа. С кратък коментар по адрес на Светлозар Лазаров - КОЙ беше този?


Аферата "Червеи", в която обвиняема е бившата съдийка Владимира Янева, се оплете и с друга едноименна афера -  "Яневагейт - записите на разговори между нея и съдия Румяна Ченалова. В последния запис се твърди, че премиерът Борисов не е искал да отстрани от длъжностите им Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев, защото били хора на ДПС.


Извън взаимните нападки кой клати държавата - ДПС или Реформаторския блок и по същество по делото - бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев продължава да твърди, че "Червеи" не е било лов на вещици, а проверка за теч на информация. Защо тогава и прокуратурата  е станала парче част в този пъзел, внасяйки обвинителен акт - никой не каза.