За случилото се държавата все още не е наказала никого

 

Преди броени дни с решение на Върховния касационен съд „Майчин дом” беше осъден да плати 75 000 лева на млада майка. Сумата е присъдена като обезщетение на Камелия Камбурова, най-тежко пострадалата бременна жена при пропадането на асансьор в болницата преди повече от пет години. Другите жени от асансьора продължават да водят съдебна битка заради инцидента.

 

Инцидентът стана на 2 март 2010-а година. Емануела и Детелина не могат да заличат датата от спомените си. Въжето на асансьора в „Майчин дом” се къса. Те и още седем бременните жени политат в шахтата. От шока, част от тях раждат преждевременно.

 

„След  шест операции  моят крак все още не е добре”, споделя Емануела Фролошка. При инцидента е счупен и десният крак на Детелина, но за нея най-сериозна остава емоционалната травма. „Няма как да бъде обяснено на някой, който не е изживял стреса, че може да загуби детето си”, каза тя. За случилото се държавата все още не е наказала никого. Затова Емануела и Детелина поведоха битка сами.

 

 „След четири години на първа инстанция в Софийския градски съд, моето дело чака решението на Апелативния съд”, обясни Емануела. За да се реши на тази стъпка, на Детелина са й били нужни цели пет години.„Беше ми вменена вина. Смятах, че ние сме виновни затова, че сме претоварили асансьора и едва ли не, ние трябва да платим на болницата, затова, че сме им счупили асансьора”, коментира тя.  От „Майчин дом” отказват да коментират отделните случаи. Решението щял да вземе съда.

 

Повече по темата – гледайте във видеото!