Стрелецът ще остане в ареста до 10 декември

 

Пълна мистерия около снощната стрелба в центъра на София. Свидетели на престрелката твърдят, че стрелецът се е представил за охранител на Алексей Петров, но МВР отрича тази информация.  

Още по темата

 

 „След  инцидента видях, че един от пострадалите лежи в  уличката, а другият – лежеше на другата страна”, разказа Калоян, човекът, който пръв вижда стрелеца и простреляните. Той работи в железария, намираща се  на метри от място, където стана престрелката на столичния булевард "Черни връх".

 

Казаха, че са от охраната на Алексей Петров. Това са казали. Това казаха на полицията”, твърди Калоян. От полицията обаче отричат връзка с бившата барета.

 

Стрелецът - 46-годишният Ивайло Младенов  вече е обвиняем за причиняване на средна телесна повреда на двама мъже и е задържан за 72 часа. Заради действията си той може да лежи в затвора 10 години.

 

 Шефът му от охранителна фирма "Ин-80" Емил Бонджев  разказва, че инцидентът е станал в извънработно време. „Това, което той ми каза е, че трима неизвестни за него лица са го провокирали и са го нападнали като единият от тях е извадил пистолет и това го е предизвикало, за да извади пистолет”, разказа Емил Бонджев.

 

Фирма "Ин-80" в миналото е свързвана именно с Алексей Петров.  „Не отричам, че познавам Алексей Петров, но никакви отношения нямаме с него. Нямаме договор за охрана с Алексей Петров”, обясни Бонджев.

 

От МВР потвърждават, че има данни за трети участник в инцидента.  В момента се преглеждат записите от видеокамерите в района, за да се потвърди дали наистина има още един замесен. 

 

Стрелецът ще остане в ареста до 10 декември, след което Софийският градски съд ще реши, дали той да остане за постоянно зад решетките.