Засега броят на засегнатите хора не е известен

Twitter изпрати предупреждения от малък брой потребители, че има вариант да са станали обект на "спонсорирани от държави" хакерски атаки. Броят на засегнатите хора не е известен, информира Dnevnik.bg. 

 

В писмото си Twitter заявява, че хакерите може да се опитват да се сдобият с IP адресите на потребителите, телефонния им номер, имейл и всякаква друга информация за тях, която са въвели в микроблога. Компанията уточнява, че няма конкретни доказателства за пробив на сигурността, но провежда разследване. Засега тя запазва подробностите в тайна.

 

Имейлите съветват потребителите как да осигурят допълнителна защита на профилите си. Сред тях има дори и връзка към повече подробности за браузъра Tor, който позволява анонимно сърфиране и комуникация в интернет. Онлайн изданието CNET отбелязва, че сред предупредените потребители има журналисти, експерти по киберсигурност и други обществени фигури.

 

Онлайн изданието Motherboard пък посочва сред мишените и Колин Чилдс, който е сред основателите на браузъра Tor. Пред изданието повечето специалисти споделят, че не са изненадани от интереса на хакерите, заради естеството на работата им.