В проекта се искат още нови конституционни промени

 

Запазване на данъчната система и никакви нови данъци във времето на това управление. Това изискване е разписано в проекта за ново коалиционно споразумение между Реформаторския блок и ГЕРБ, с което Нова ТВ разполага.

Още по темата

 

В предложения от РБ проект се искат още нови конституционни промени, които да въведат орязаните при сегашната съдебна реформа текстове за повече контрол върху прокуратурата. Реформаторите, които избраха да останат в управлението под условие, настояват за промени в изборното законодателство, които да елиминират създалия се на последния местен вот хаос.

 

Покупка на нов боен самолет, танк и патрулен кораб са записани въе военната част на проектоспоразумението.

 

Сред другите условия са прозрачно разследване на аферата с КТБ. Макар да поставиха срок от 6 месеца на ГЕРБ да възстановят нарушеното доверие, Реформаторите дават да се разбере, че не планират скоро изтегляне от властта. В документа е записано, че искат на всеки шест месеца преглед и оценка на свършените реформи. 

 

Highslide JS
 

 

Проектът ще послужи за основа на преговорите между ГЕРБ и РБ. Засега не се знае какви предложения ще направи към него големия парньор във властта. Очаква се двете формации да положат подписи под новите си договорености до дни. А бившите партньори от ДСБ определиха документа като общи приказки, от които голяма част вече всъщност е свършена.