Майка му прекара няколко часа в ареста

 

Майка изостави 11-месечното си бебе на улицата. След продължило часове издирване, родителите на малката Влади бяха открити. Обяснението - нямали възможност да гледат дъщеричката си. Майката е в ареста. Прокуратурата ще я разследва, че е застрашила здравето на детето.

 

11-месечното бебе е открито в двора на жилищна кооперация от случайно преминаващата от там Антоанета Котулова.  Междувременно  майката е подала сигнал на 112, че детето е отвлечено. По-късно в полицейското управление е признала, че го е изоставила. Преди това изпратила SMS на бащата, че е направила нещо страшно. 

 

Оказа се, че майка му не за първи път го изоставя. Малко след като го е родила тя го е изоставила и тогава за известно време детето е гледано в приемен филм. 

 

„Не знам какво да правя, да продължавам да живея, да се боря за Владислава и да си я взема отново или да се хвърля под някой камион”, заяви бащата на малкото момиченце. 

 

 „Тя е направила това заради тежките финансови и битови условия, в които е трябвало да живее. Тя не е могла да се грижи за детето и в отчаянието си е оставила детето във вътрешния двор на кооперацията с надеждата, че някой добър човек ще го намери и ще се грижи за него”, обясни заместник-началникът на Второ полицейско управление в Пловдив Кузман Маринов.

 

Следобед социалните работници взеха решение бебето да бъде предадено на приемно семейство. Асен и Анелия, които приютиха малката Владислава, в продължение на 3 години са гледали дете с увреждане, което в началото на този месец е било осиновено.

 

Майката на Владислава – Лидия има още две деца - момчета. И двамата имат различни бащи. Едното е в девети клас, а другото в трети. За тях се грижи прабабата, а съседите описват Лидия като добра жена.

 

Следобед  Лидия беше освободена от ареста, а Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство.

 

Репортер: Благой Бекриев