Здравното заведение е във финансов колапс

 

Близо 500 медици от болницата в Ловеч може да останат без пари за Коледа заради кризата в лечебното заведение. 

 

Болницата в Ловеч не е във финансов колапс от вчера или днес. Сега обаче проблемът е, че няма пари дори за заплати. Лечебното заведение дължи около 400 000 лв. на персонала, а дълговете му са над 3 млн. лв. Един от вариантите за излизане от кризата е съкращението на служители. 

 

Като лаборант в ловешката болница София получава 480 лв. на месец. Все още не е взела част от заплатата си за септември. Не са й превеждали пари и за ноември. Авансът за декември също виси. 

 

В това положение са и останалите медици в болницата. Тревожат се, че остават без пари за празниците. Обяснението на София за тежкото финансово състояние на болницата е лошото й управление.

 

Кризата, в която е изпаднала болницата, плаши и пациентите. Притесняват се  лечебното заведение да не бъде закрито. Днес ръководството на болницата беше свикало пресконференция. Брифингът им обаче не мина по план. 

 

Медиците разбрали случайно за медийното присъствие. Десетки служители искаха да чуят кога най-накрая ще има пари по сметките им. Уверението е, че това ще се случи утре. 

 

От ръководството признават, че се страхуват от фалит, но се надяват, че няма да се стигне до този сценарий. Кметът на Ловеч е оптимист за бъдещето на болницата.