Малко по-късно партията има заседание, което започва в 13 часа

Още по темата

Лютви Местан е в Кърджали, където дава пресконференция. Той не е на заседанието на ръководството и парламентарната група на партията.

 

Разцеплението в партията е видимо, тъй като с Местан са народните представители Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов, както и Венцислав Каймаканов, Айдоан Али. С тях е и областният председател на ДПС в Кърджали Бахри Юмер.

 

До късно снощи Местан е бил в резиденцията на турския посланик в София, твърди сайтът rodopi24. 

 

Бъдещето на ДПС - и днес това е водещата политическа тема. 

 

Велислава Кръстева, пресаташе на ДПС, потвърди в ефира на Нова, че се свиква заседание на Централния съвет на ДПС, което ще с проведе в 13 часа. 

 

 

Още в словото си за миналата Коледа Ахмед Доган е намекнал за първите грешки, които е направил лидерът на ДПС Лютви Местан. Това стана ясно от думите на един от приятелите на Доган – Димитър Тадаръков, който гостува в студиото на „Здравей, България”.

 

 

След две години пълно мълчание Ахмед Доган проговори. От ДПС разпространиха преди два дни реч на почетния си председател пред партийния елит на новогодишно празненство. В нея Доган опровергава слуховете от последните дни, че планира завръщане в политиката. Не дава обаче ясен отговор на други упорити спекулации - че се готви смяна на лидера Лютви Местан. В тази посока има само двусмислен намек, че ДПС се нуждае от подновяване.

 

"ДПС трябва да се поднови, но не може да се подмени", казва Доган. 

 

 

 

Очаквайте подробности!