Извънредното заседание на Централния съвет на Движението приключва

 

Депутатите от ДПС се събраха в сараите на Доган. На мястото има много полиция. Делегатите от Централния съвет влизаха в т. нар. Боянски сараи при изключителни мерки за сигурност. Те оставяха колите си извън комплекса и влизаха пеша по списък и след щателна проверка за оръжие.

 

Достъпът беше свободен само за единици, сред които депутатът Делян Пеевски. След заседанието се очаква изявление. Навлизане участниците отказваха коментар или любезно даваха воля на чувството си за хумор.

 

На извънредно заседание днес Централният съвет на ДПС решава съдбата на председателя на партията Лютви Местан. Трусовете в партията започнаха след знакова реч на Ахмед Доган.

 

Още по темата

До последно мястото на събитието беше крито. Беше съобщено само, че то ще се проведе, знаеше се и началният му час. Множеството полиция и охрана пред Боянските сараи на Ахмед Доган подсказват, че заседанието ще се проведе именно в столицата.

 

Малко преди 12 часа на обяд в сараите влязоха и отговорни лица на ДПС, сред които секретарят на партията Мустафа Карадайъ, депутатът Делян Пеевски, евродепутатът Филиз Хюсменова, която упорито е стягана за следващия лидер на Движението за права и свободи.

 

Заседанието вече приключва след над два часа обсъждане. При излизането си Петър Чобанов заяви, че няма да бъдат правени отделни изявления, а ще има пресконференция на партията.

 

В същото време до Лютви Местан в Кърджали застанаха няколко на брой народни представители, както и областният председател на ДПС в Кърджали Бахри Юмер. 

 

От своя страна Централният съвет на ДПС има право да отстрани настоящия председател, но не и да избере нов на негово място. Това може да стане само на партийна конференция. Сега може да се очаква да бъде излъчен само временен лидер на партията.

 

Вижте коментарите на няколко политици навлизане в сараите:

 

 

 

Вижте какво каза близък приятел на Доган в студиото на "Здравей, България":