Председателски съвет поема партията до април

 

Заседанието на ДПС приключи. Лютви Местан е изключен от партията, съобщи шефът на пресцентъра на Движението Велислава Кръстева.

 

Трима ще са временните съпредседатели до Националната конференция на Движението през април - Рушен Риза, Четин Казак и Мустафа Карадайъ.

 

Всички решения бяха взети единодушно, каза Кръстева.

 

Доган е завършил словото си с думите, че такава ще бъде съдбата на всеки, който се изправи срещу националните интереси на България.

 

Видео: Vesti.bg

 

Депутатите от ДПС се събраха в сараите на Доган. На мястото имаше много полиция. Делегатите от Централния съвет влизаха в т. нар. Боянски сараи при изключителни мерки за сигурност. Те оставяха колите си извън комплекса и влизаха пеша по списък и след щателна проверка за оръжие.

 

Още по темата

Достъпът беше свободен само за единици, сред които депутатът Делян Пеевски. 

 

Навлизане участниците отказваха коментар или любезно даваха воля на чувството си за хумор.

 

Трусовете в партията започнаха след знакова реч на Ахмед Доган.

 

В същото време Местан даде изненадваща пресконференция в Кърджали и до него застанаха няколко на брой народни представители, както и областният председател на ДПС в Кърджали Бахри Юмер.

 

Никой не е поискал оставката на Местан и той не я е подал. Това стана ясно от думите на Местан.

 

Местан не намира грешка в своите действия, за които беше обвинен от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. 

 

"Никой в държавата няма нужда да се появяват митове за ДПС, но в същото време и държавата не може да остане винаги неутрална и трябва да покаже, че е част от евроатлантическия пакт и идеята за него", допълни Местан.

 

 

Вижте коментарите на няколко политици навлизане в сараите: