„Това, което видяхме, е резултат от някаква беля”, допълни тя

 

„Никой не каза на глас в какво се състои измяната на Лютви Местан. Очевидно това, което виждаме, е резултат от някаква беля”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” журналистът от Нова телевизия Калина Влайкова, която цял ден вчера следи случващото се в Боянските сараи на Ахмед Доган. Там беше взето решение за изключването на Местан от партията.

 

Още по темата

Калина Влайкова припомни: „Касим Дал го изключвахме и гонихме пак по Коледа преди години”. Една от неофициалните версии е, че Дал си е тръгнал преди години от ДПС заради сближаване с Реджеп Таип Ердоган – настоящ президент на Турция. 

 

„Който си е тръгнал по този начин, добро не е видял. В най-добрия случай си живее кротко”, допълни журналистът. 

 

На „Тюркян чешма” в кирковското село Могиляне предстои утре да бъде почетена паметта на застреляните местни жители по време на т.нар. „Възродителен процес” през 1984 година. Възможно е там да бъде и турският външен министър. 

 

„По вестниците пише, че Бойко Борисов е отказал среща с него, но не знаем дали е заради празниците, или заради случващото се в ДПС”, отбеляза Калина Влайкова.

 

Тя допуска, че в ДПС се е случило нещо спешно, което е трябвало да бъде разрешено и е било без значение какъв празник е.

 

Влайкова не очаква Местан да оспорва решението на Централния съвет на партията, въпреки че вчера определи заседанието като нелигитмно. По думите ѝ той е наясно, че „ножът и хлябът са в ръководното тяло на партията”. 

 

„Вчера видяхме как депутати, евродепутати, редови партийци паркираха колите си извън сараите и бяха проверявани по списък. Само Делян Пеевски и още няколко човека не бяха проверявани”, допълни тя.