Според Бахри Юмер са забили нож в гърба на Лютви Местан

Областният лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер напуска поста и партията, пише БГНЕС.

 

„Не мога да преглътна това безчинство спрямо каузата, с която бе създадено ДПС. Областната организация бе учредена в моя дом в Кърджали и каузата беше ясна – правата и свободите на човека. Още тогава предупредих съучредителите, че ако й изневерят, ако се отклонят дори на милиметър от нея, аз нямам място сред тях. Разочарован съм, гневен съм от онова, което направиха с Лютви Местан. Не може така да се забиват ножове в гърба, не може да си седиш в Сарая и да режеш глави“, заяви Бахри Юмер. 

 

Той беше категоричен, че абревиатурата ДПС е лишена от съдържание, каузата – загърбена и опошлена, а партията в този си агресивен образ е лишена от съдържание. Запитан какво предстои оттук нататък, ще има ли нов политически проект, той отговори с „ще видите“.

 

Бахри Юмер бе несменяем областен председател на ДПС около 20 години и също толкова кмет на община Джебел. Кърджали е единственият областен град, където ДПС запази влиянието си, а останалите 6 общини също са под управлението на партията на Доган. 

 

ДПС брутално нарушава правата и свободите, каузата е мъртва. Но аз съм свободен да работя за тази кауза, не и в тази партия. Не за едното „браво“ съм печелил избори толкова пъти, а заради клетвата пред избирателите ни. Напускам омерзен, вече съм свободен човек“, каза още Бахри Юмер.