Има връзка между лошите навици и интернет

Някои дребни лоши навици са сред основните причини за разпадане на бракове. Това сочат данните на британска адвокатска кантора, която се занимава с по 300 дела за развод годишно, пише "Индипендънт", цитиран от БГНЕС.

 

Такива са удобното забравяне да хвърлим боклука и изчезването, когато трябва да се чисти. Кантората уточнява, че подобни вредни навици са причина за един на всеки 10 развода.

 

Те включват третирането на партньора като дете, наставническото поведение като цяло, както и лошата лична хигиена. Други оплаквания включват поставяне на нуждите на домашния любимец пред тези на съпруга или съпругата.

 

Адвокатите още вярват, че понякога искащите развод не изтъкват лоши навици или трудно поведение на партньора им, като прекомерното гледане на порнография или комарджийството, от страх да не затруднят делото.

 

Ако това е вярно, то само във Великобритания около 13 000 брака годишно могат да бъдат спасени от промяна в поведението. Изчисленията са на лондонския вестник „Телеграф”, който използва данни на националната статистическа служба.

 

Представителите на кантората още намират връзка между лошите навици и интернет. Достъпът до интернет е толкова разпространен, че хората могат да залагат, да гледат порно или да пазаруват неразумно в почти пълна тайна. Това контрастира с възможностите за развиване на същите пороци преди десетилетия.

 

Много често тези проблеми не се споменават при започването на делата, защото ищецът изпитва неудобство от деянията на партньора си. Заключенията на кантората са подкрепени от данните на Бюрото за национална статистика, според които 65% от разводите във Великобритания през 2012-а са дадени от съда заради неразумно поведение на някой от съпрузите. Видимо от данните е и намаляване на разделите заради изневери и при двата пола през последните десетилетия.