Жертвата е 24-годинеш младеж, а за престъплението е задържан 18-годишен

 

Трагедии помрачиха последния празничен ден от Коледа! Жесток инцидент завърши с убийство в Смолян! Жертвата е млад мъж на 24 години. А за престъплението е задържано 18-годишно момче. 

 

Кървавата драма се е разиграла в центъра на Смолян. Много изпит алкохол и вероятно наркотици, в комбинация с ревност и размяна на обиди довеждат до смъртта на 24- годишния Никола Маврудиев. 

 

Никола бил на дискотека заедно със свои приятели. Там се среща с 18-годишния Антон Петков и компанията му. Между двете момчета избухва скандал, в основата на който е момиче. Разправията продължава извън дискотеката. Там пред погледа на десетки свои приятели двете момчета се сбиват.

 

„Категорично пробождането е било дълбоко, проникнато е през цялата корена кухина. На този етап можем да кажем, че има категорична употреба на алкохол”, заяви наблюдаващият прокурор Недко Симов. 

 

Приятелката на Антон се опитала да се намеси, но той ранил и нея с нож в крака. 18- годишният младеж е изключван за лоши оценки и поведение от няколко смолянски училища.Ако му бъде повдигнато обвинение и вината се докаже, го очакват до 15 години лишаване от свобода

 

И в този час се извършват разпити на свидетели пред съдия. Най-вероятно още тази вечер ще се стигне до повдигане на обвинения към 18-годишния младеж за убийство, а прокурорът ще поиска задържането му от 24 часа бъде удължено на 72.