В КЗК е постъпило уведомление за това намерение

 

Дружеството, собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски и на майка му Ирена Кръстева - "НСН Инвестмънт" – възнамерява да придобие 50% от търговската верига за електронна и битова техника "Техномаркет". Това става ясно от постъпило в Комисията за защита на конкуренцията уведомление. 

 

Още по темата

„Не се очаква операцията да окаже въздействие върху продуктово географски пазари в страната, тъй като характерът на извършваната от участниците в концентрацията дейност не позволява идентифицирането на пазари, върху които сделката ще окаже въздействие, поради липсата на хоризонтални и вертикални ефекти, както и липса на отношения на свързани пазари”, пише в уведомлението.

 

Търговската дейност на „НСН Инвестмънт“ ООД е участие в други дружества, а на "Техномаркет България” АД – оператор на търговска верига магазини "Техномаркет“ за продажба на електронна и битова техника. 

 

От КЗК уточняват, че „всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната”. Ако има такова мнение, то трябва да постъпи в деловодството на Комисията за защита на конкуренцията до седем дни от датата на публикуване на настоящото съобщение. Становището трябва да е придружено със съответни доказателства.

 

През лятото Делян Пеевски декларира, отново чрез компанията си, че притежава 5% от  "Булгартабак холдинг". Собственик е и на 50% от "Балканска медийна компания".