Кървавата трагедия се е разиграла рано тази сутрин

 

Жестоко убийство в Пловдив. Според първоначалната информация, съпруг е застрелял жена си, а после  и 5-годишната им дъщеря.  Кървавата трагедия се е разиграла рано тази сутрин в жилищната кооперация на ул. „Асен Христофоров” в Пловдив. 

 

„В пет часа сутринта са произведени три изстрела и тримата са убити”, твърди Ваня Балабанска, която живее наблизо. 35-годишният Благой Сапунджиев застрелял от упор с пистолет съпругата си 29-годишната Йорданка и 5-годишното си дете Петя. След това се самоубил със същото оръжие.

 

Телата на тримата са открити около 11.20 часа. Намират ги майката на Благой и техния кум, които от сутринта безуспешно се опитвали да се свържат със семейството, след като разбрали, че двамата днес не са отишли на работа.

 

„Кумът се спусна от втория етаж с въже, тъй като от външната страна не можаха да разбият вратата. Виждаше се, че има ключ вътре, че вратата е заключена отвътре и кумът влезе през терасата”, разказа домоуправителят Красимира Паралова. Криминалистите откриват безжизнените тела в една от стаите. До трупа на мъжа откриват и пистолета, с който Благой е стрелял.

 

За последно съседите са видели семейство в неделя вечерта, когато жената и съпругът й са паркирали автомобилите си пред блока. Наскоро Йорданка споделила на съседите си, че с Благой са пред развод. Криминалистите работят по всички версии, довели до жестоката трагедия.

 

Репортер: Благой Бекриев