В област Монтана няма бедстващи хора и населени места без ток

 

Студ и лед сковаха седем области на страната. Човек почина на улицата в Шумен, като причината за смъртта му се установяват. Десетки хора пострадаха на заледените улици и тротоари. Най-тежка беше обстановката в Северозапада. Там беше спряно и движението по пътищата. Една община обяви бедствено положение.


Днес през целия ден в Монтана почти не е спирало да вали дъжд. Всичко, което капнеше, се превръщаше в лед. По улиците и тротоарите също е трудно преминаването. Ледът върху автомобилите е повече от 5 мм.


Тази сутрин  много места в страната се събудиха сковани от лед. В Монтана дъждът през нощта и минусовите температури превърнаха улиците и тротоарите в ледени пързалки.


За петокласничките Деница, Катерина и Изабел отиването сутринта на училище е било истинско преживяване. Чакали 30 минути такси, за да отидат на училище.


Лош късмет на леда и за именничката днес Йорданка. Тя не съобразила обстановката навън и паднала докато отивала за хляб. Кракът и е счупен.


„На стъпалата да стъпна и да заключа и се плъзнах. Лед, стъпих, крака ми отиде на една страна и сега съм тук в болницата. Точно на именния ми ден сега се намирам в болницата”, разказва Йорданка Кръстева.


А за тези предпочели да се предвижват с автомобилите си, им трябваше часове да ги размразят.
Монтанската община Медковец е обявила бедствено положение през нощта заради тежката обстановка и обледяването. Там учениците днес не са били на училище.


В област Монтана няма бедстващи хора и населени места без ток. Тази нощ обаче и утре сутринта се очаква валежите да продължат.


Репортер: Биляна Борисова