Бившият лидер дава пресконференция

 

Ще се роди ли ДПС-2? Отговора на този въпрос се очаква да даде прогоненият от всичките си постове в Движението бивш лидер Лютви Местан. 

 

Още по темата

На дългоочаквана и веднъж отложена вече пресконференция той вероятно ще осветли и своята гледна точка за внезапното си изключване от ДПС. Припомняме, че то се случи с единодушното решение на партийното ръководство в навечерието на коледните празници. 

 

Обвинението към Местан беше, че е изменил на националните интереси. В подкрепа се споменава фактът, че се укри в турското посолство, където по собствените му думи е искал да гарантира сигурността си. 

 

За момента около бъдещите намерения на Лютви Местан витаят само слухове. Един от тях е, че планира създаването на нова партия с подкрепата на Турция. Единствената публична проява на Местан до момента е самостоятелното му участие в честванията на Възродителния процес на Тюркян чешма в Момчилград, където се появи в компанията на турския посланик Сюлейман Гьокче.

 

Младежкото ДПС иска Местан и отцепниците да напуснат парламента. Това се казва в декларация на организацията. 

 

Развитието на кризата в ДПС можете да следите в развитие на сайта Novanews.bg. А вашите коментари очакваме във Facebook страницата на Новините на Нова