Сливането на училища е борба с "мъртвите души", смята той

 

"Ако няма учебник по история за V клас, петокласниците ще учат от този за VII клас".

Още по темата

Това заяви образователният министър Тодор Танев, цитиран от БГНЕС.   

 

Той обеща, че учебници за първолаци и петокласници ще има, като обаче не изключи тяхното издаване да се забави по някакви причини.

 

Танев обеща, че при всички случаи ще има буквари за първолаците. Той обясни, че промените в съдържанието за първи клас са минимални. 

 

 

Сливането на училища е борба с "мъртвите души", заяви Танев.  

 

"Винаги е стоял проблемът с районирането при записването на първокласници в училищата. Пуснах заповеди до няколко регионални инспектората с предложения за сливане на училища", посочи той, добавяйки, че тези училища са в цялата страна.

 

„Каквото и да ни мъчат на шиш - ние няма да го дадем, няма да правим образование, което

Още по темата

е непременно и само бизнес ориентирано и няма да се даваме на двама-трима търговци, които искат да унищожат плода от това, за което сме се събрали тук", заяви той на конференция на тема „Ролята на професионалните гимназии по селско стопанство за модерното и проспериращо развитие на стопанския сектор”.

 

Той предупреди, че ще се наложи оптимизация на мрежата от професионални училища по селско стопанство: "На някои места има натрупване, в което се появява въпросът за "мъртвите души", за неефективността. Ще го кажа художествено - ако един оркестър с добри цигулари чака да стане 12 ч. през нощта, за да получат музикантите някакви пари за нощни записи, и си сложат цигулките малко по-ниско от рамото, ей тук, на пъпа, това няма да звучи добре. Има го този момент, когато си отчаян от това, че имаш малко ученици, да гледаш вече други неща, а не доброто им образование"

 

 

Видеа: БГНЕС