Повдигнаха обвинения в смърт по непредпазливост на братята, пребили 18-годишния Тодор

 

Враца - на бунт след бруталното убийство заради спор на пътя. Инцидентът потресе България.

 

Вече са повдигнати обвинения на двамата братя, пребили до смърт 18-годишния Тодор, защото натиснал клаксона на колата си, докато те пресичали. Обвинени са в причиняването на смърт по непредпазливост. 

 

Появи се непотвърдена информация, че причината за смъртта на Тодор е това, че си е глътнал езика, но от прокуратурата заявиха, че нямат официален доклад от съдебна медицина. 

 

Стотици хора се събраха тази вечер пред полицията във Враца. Те скандират: „Убийци!” и настояват да се срещнат с шефа на полицията, който да им обясни, защо посред бял ден в центъра на града се бият и убиват хора. 

 

Още по темата

Хората искат най-тежкото наказание за двамата братя, задържани за убийството. Те припомниха, че това е трети случай на убит от бой младеж във Враца. Гневът на хората се отприщи , след като научиха как е формулирано обвинението срещу биячите на Тодор: „причиняване на смърт по непредпазливост след нанесена лека телесна повреда”.

 

Грета е момичето, което дели един чин и една любов с убития от бой Тодор. Днес трябваше да влезе в клас. И да седне на чина, на който вместо Тодор, има карамфили.

 

„Не знам какво да кажа, освен че загубихме едно разкошно момче, ваш съученик. Това е изключителна трагедия. Ще настояваме за справедливост с всички възможни средства”, заяви директорът на училището, в което е учил Тодор. 

 

За Грета утеха няма. Има обаче цел и тя не е отмъщение, а да сбъдне мечтите на Тодор.

 

Той мечтаеше да стане полицай, въпреки че държавата ни е гадна, той искаше да се отдаде на нея”, заявява Грета.

 

Сега тя е решена да стане полицай, за да помогне агресията да спре.

 

„Враца е гробище за млади хора”, заявява момичето. „Видях много силна агресия, видях как го мачкат”.

 

Братята, смачкали Тодор, са задържани. Единият вече е регистриран за кражби и шофиране в нетрезво състояние.

 

В опит да разберем кои са двамата братя Десислав и Иван стигаме чак до Девене, там те живея с родителите си, домът им днес остана заключен.

 

Стигаме до мегдана на селото. Там убийството на Тодор е най-обсъжданата тема. За двамата братя с прякори Поничките хората не искат да говорят.

 

„За мен тези хора са били с ясната нагласа да го убият”, коментира Ивайло, брат на убития Тодор.

 

Братята, задържани за убийството на Тодор, остават в ареста за 72 часа.