Когато медиците са отишли при момчето, то не е дишало

 

Линейката,  която е изпратена към мястото, където е пребит 18-годинния Тодор, е пристигнала за 5 минути, категорични са от Центъра за спешна медицинска помощ във Враца. 

Още по темата

 

Директорът на центъра д-р Галина Лещарска изпрати до здравното министерство информация за това какво се е случило във фаталния за момчето ден. Тя обяснява, че повикванията на 112 за област Враца се приемат  в Монтана. В спешния център във Враца сигналът за случилото се е получен в 13.00 часа, а 13.05 медицинският екип вече е бил на мястото на инцидента.

 

Лекарският екип  поставил момчето на носилка и е започнал да го реанимира. Когато те са пристигнали обаче Тодор не е дишал, зениците му са били разширени, а сърдечната му дейност, според доклада на медиците, е била „неефективна”.

 

В 13.16 часа линейката с Тодор е пристигнала в болница, а момчето е било откарано веднага в спешното, където продължават да го реанимират. Малко по-късно Тодор умира.

 

От Центъра за спешна помощ обясняват, че лекарят, изпратен на мястото на инцидента работи от 10 години в болницата и е изключително отговорен. 

 

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров в Окръжната прокуратура – Враца в четвъртък бяха изпратени прокурори от Върховната касационна прокуратура. Възложена им е спешна проверка на хода на разследването на убийството на Тодор Йорданов и на действията на разследващите случая. В сряда прокурорите повдигнаха обвинения на двамата братя, пребили до смърт 18-годишното момче за „причиняване на смърт по непредпазливост след нанесена лека телесна повреда”. 

 

След убийството на Тодор врачани се подготвят за нов, още по-масов протест. Той се организира във Facebook, от близките и съучениците на убитото момче. Очаква се шествието да прекоси централната градска част и да спре отново пред сградата на полицията.