Двамата са нанесли множество удари по тялото и тила на Тодор

 

Двамата братя Десислав и Иван, които пребиха до смърт 18-годишно момче в центъра на Враца,  вече са обвинени  в умишлено убийство по хулигански подбуди, съобщи говорителят на главния прокрурор Румяна Арнаудова.  

Още по темата

 

Установено е, че двамата са нанесли множество удари по тялото и тила на Тодор. Седем прокурори от ВКП ще разследват смъртта на момчето по заповед на Сотир Цацаров, а лекари от ВМА ще направят нова аутопсия на тялото. 

 

От прокуратурата съобщиха, че Тодор в носел бокс в дясната си ръка.  Затова е свидетелствала и приятелката на Тодор - Грета пред разследващите. След побоя Тодор изпуснал бокса на земята и друг свидетел го е взел и го е изхвърлил. Боксът не е намерен.

 

Линейката,  която е изпратена към мястото, където е пребит 18-годинния Тодор, е пристигнала за 5 минути, категорични са от Центъра за спешна медицинска помощ във Враца. Когато лекарите пристигнали обаче Тодор не е дишал, зениците му са били разширени, а сърдечната му дейност, според доклада на медиците, е била „неефективна”. В 13.16 часа линейката с Тодор е пристигнала в болница, а момчето е било откарано веднага в спешното, където продължават да го реанимират. Малко по-късно Тодор умира.

 

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров във Враца в четвъртък бяха изпратени прокурори от Върховната касационна прокуратура. Възложена им е спешна проверка на хода на разследването на убийството на Тодор Йорданов и на действията на разследващите случая. Причината  - в  сряда прокурорите повдигнаха обвинения на двамата братя, пребили до смърт 18-годишното момче за „причиняване на смърт по непредпазливост след нанесена лека телесна повреда”. 

 

След убийството на Тодор врачани се подготвят за нов, още по-масов протест. Той се организира във Facebook, от близките и съучениците на убитото момче. Очаква се шествието да прекоси централната градска част и да спре отново пред сградата на полицията. В София също ще има протест в памет на момчето.