Това показват последните декларации на политиците пред Сметната палата

 

Бойко Борисов, повечето министри и депутатът Делян Пеевски – без промяна в имотното им състояние през 2014 г. Това става ясно от последните декларации на политиците. 


Вече независимият депутат Лютви Местан е декларирал 47 000 лева от спестявания и изплатена сума от прекратен лизинг за автомобил, както и 16 хиляди лева спестявания и заплати на съпругата си.


Председателят на ДСБ Радан Кънев е информирал Сметната палата, че през 2014 г. е имал доходи от друга стопанска дейност, извън трудовия си договор, за 40 000 лева.


Вицепремиерите Румяна Бъчварова, Меглена Кунева и Томислав Дончев също имат спестявания през този период – от заплати, други трудови договори и командировки в Европарламента.


Доходите в съдебната система: главният прокурор Сотир Цацаров е обявил доходи за близо 89 000 лева от наеми и заплата и собствена нива и гора в Асеновградско.


Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов е наследил два апартамента, гараж, магазин и парцел, както и два автомобила. Декларирал е и наследство за 17 000 лева.