Близо 240 машини чистят снега по пътищата на цялата страна

 

Дали и този път снегът ще остави десетки автомобили блокирани в преспите? Къде са най-критичните участъци и успява ли Пътната агенция да осигури почистването?

 

Близо 240 машини са излезли да почистват снега по пътищата на цялата страна. За София техния брой е 77.

 

"Агенция "Пътна инфраструктура" има пълна готовност. Снагопочистващи машини са в готовност и на изчакване по пунктовете. В момента, в който има нужда, те ще излязат и ще започнат активно снегопочистване", обясни за Нова Денислав Пейчев от Пътната агенция.

 

За момента обаче пътната обстановка е спокойна.

 

"В момента имаме над 10 екипа, които работят през целия ден. Довечера също ще имаме много екипи. Ще имаме екипи, които ще обслужват само пътно-транспортни произшествия, а другите екипи ще подпомагат снегопочистващите машини. Може би ще се наложи поетапно да спираме за 5-6 минути движението по централните булеварди, колкото да подредим снегопочистващата техника във ветрило", обясни комисар Тенчо Тенев, началник на Пътна пилиция към СДВР.

 

От АПИ апелират шофьорите да не предприемат пътуване при тези метеорологични усповия, ако това не е наложително. Ако им се налага да тръгнат на път, те трябва да са подготвени за пътуване при зимни условия - със зимни гуми, пълен резервоар и заредени телефони.