Възможни са закъснения и престои за неопределено време

Продължава да е усложнена обстановката по железопътната инфраструктура в страната. Движението на влаковете в цялата страна се осъществява в условията на тежки зимни условия. Възможни са закъснения и престои за неопределено време в някои участъци, съобщиха от Националната компания "Железопътна инфраструктура".

 

Към момента е възстановено движението на влаковете в следните участъци:

Мездра юг – Зверино, Благоевград – Симитли, Самоводене - Велико Търново, Тулово – Змейово, Монтана – Бойчиновци, Хисар - Долна махала, Велико Търново – Дебелец.

 

Все още е прекъснато движението между гарите Момчилград – Подкова, Карлово – Калофер - Тъжа, Кърджали – Мост и Шивачево – Гаврилово.

 

От 12.05 ч. е преустановено и движението в участъка Комунари – Смядово поради надвиснали клони над контактната мрежа.

 

Аварийните екипи на НКЖИ продължават работа по отстраняването на нанесените повреди по контактната мрежа и възстановяването на проходимостта и в останалите засегнати участъци от жп мрежата в страната.

 

Поради динамичните промени в условията на усложнена метеорологична обстановка, клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат най-точна информация за актуалната обстановка за движение на влаковете от гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари.