Извозени са и хора от бус, закъсал на пътя Русе-Кубрат

Две родилки от селата Семерджиево и Хотанца, както и един измръзнал мъж от русенско село са транспортирани с техника на пожарната и селски трактор до Русе, стана ясно по време на вечерния зимен щаб в община Русе.

 

Видео: БГНЕС

 

Извозени са и хора от бус, закъсал на пътя Русе-Кубрат, предаде БГНЕС. Пътниците на няколко пъти са отказали транспорт, тъй като са се надявали да бъде отворено направлението, но накрая са потърсили помощ.


В момента без ток е останал само един квартал в Русе, както и селата Хотанца, Сандрово, Червена вода и част от град Мартен. Заради липсата на електрозахранване в село Писанец, което е в друга община, без вода са жителите на село Бъзън. Причината е, че двете села имат общо водозахранване, за което трябва ток.


Много е тежка ситуацията в русенския квартал „Дружба“, където има големи преспи. В момента там е насочена допълнителна техника за почистване, но паркираните автомобили стесняват платното и снегорините не могат да влязат. През утрешния ден предстои обезопасяване на сгради в града, от които са надвиснали по 200-300 кг сняг от покривите.


Усилия са насочени и към разчистването на общинските паркинги, които утре ще работят безплатно. Днес тролейбусният транспорт не се е движил, тъй като върху жиците са паднали много дървета. Те се премахват и до сутринта тролеите трябва да вървят нормално.