Той се съмнява, че извършителите на нападението срещу него ще бъдат открити

 

Полиция и прокуратура в Бургас и Поморие работят в синхрон по откриване и задържане на извършителите на жестокия побой срещу кандидата за общински съветник от Поморие Стоян Тончев. 

 

Позициите на двете държавни институции са в отговор на съмнението, изразено от Тончев тази сутрин в „Здравей, България”, че МВР няма да открие извършителите на нападението срещу него. Миналия четвъртък той беше зверски пребит на улицата от неизвестни, докато се прибирал към дома си. 

Още по темата

 

„Разследването, да се изразя жаргонно, е забатачено и доникъде и според мен няма да се открият извършителите, още повече от факта, че аз съм осведомен какви въпроси се задават на мои близки и познати, на хората, които се разпитват. Търси се някакъв любовен триъгълник. Личният ми живот няма абсолютно нищо общо с това, което се случва с мен. Това се случи заради сайта и заради публикациите ми. Няколко пъти казах да търсят мотивите там”, заяви Тончев.

 

От МВР са категорични, че се работи усилено по откриване извършителите на побоя. В събота бяха задържани двама мъже, за да се установи връзката им с инцидента. След разпити са освободени.

 

Полицията отказва да разкрие подробности. От прокуратурата уверяват, че се работи интензивно. Назначени са седем експертизи - съдебно-медицински, ДНК, резултатите от които ще помогнат за изясняване на случая. Двама разследващи полицаи работят по случая. Въпреки това към момента все още няма привлечени лица под наказателна отговорност.

 

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда до шест години затвор.

 

Репортер: Цеца Алексова