Красимир Николов е в критично състояние и с опасност за живота

 

Среднощна стрелба във Враца. Стреляха от упор по местен бизнесмен. Малко преди полунощ автотранспортният бос Красимир Николов беше нападнат пред къщата, в която живее.


 

Той се прибирал с джипа си, когато неизвестен стрелец възпроизвел няколко изстрела срещу него. Съпругата и брат му чули пукота и се втурнали навън. Заварили Красимир повален, а от нападателя нямало и следа. Братът вдигнал пострадалия и незабавно го закарал в Спешния център.


Три куршума попаднали в крака, ръката и корема на Николов.

 

 

Красимир, известен във Враца като Яричката, е познат като един от транспортните босове в града. Местните разказват, че бизнесът му е чист. Започва с продажба и ремонт на автомобили.


Към момента Николов има тирове и автокъща. Фамилният дом, в който живее заедно със семейството си и това на брат му, е в престижен квартал. 

 

След стрелбата хората във фирмата му бяха шокирани и нямаха обяснение защо някой би стрелял по шефа им. 


53-годишният мъж е стабилизиран във врачанската болница и незабавно е транспортиран за лечение в столицата. В петък сутрин стана ясно, че той е настанен в реанимацията на Военно-медицинска академия в критично състояние и с опасност за живота. Куршумите са засегнали най-сериозно коремната област и се е наложила операция.

 

Врачанската окръжна прокуратура пое разследването по стрелбата по бизнесмена Красимир Николов, по-известен като Яричката.

 

Според една от неофициалните версии става въпрос за грешка, а мишената всъщност бил роднина на простреляния.

 

Извършени са необходимите процесуално-следствени действия и оперативно-издирвателни мероприятия – оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели и са назначени множество съдебни експертизи. Продължава работата по издирване на извършителя, установяване на свидетели очевидци и точния механизъм на деянието.
 


Репортер: Румяна Попова