И внучето на сестра ми е ваксинирано с "Пентаксим", обясни премиерът

 

Премиерът Бойко Борисов заяви във Велико Търново, че проблемът с ваксините е създаден изкуствено и изтъкна, че е преговарял лично с турския премиер да се отпусне необходимото количество за нуждите на страната ни. 

Още по темата

 

Министът-председателят декларира безрезервната си подкрепа към здравния министър Петър Москов и заяви, че внучето на сестра му е ваксинирано с петвалентната ваксина "Пентаксим". 

 

"Има внушения, че едва ли не ние правим това на Петър Москов. С Москов от години се уважаваме, още от Столична община. Племенникът ми има бебе, което е ваксинирано с такава ваксина", заяви премиерът.  

 

 

Борисов даде висока оценка за мандата на президента Росен Плевнелиев и подкрепа към всички министри от правителството. Премиерът не изключи настоящият държавен глава да бъде номиниран за втори мандат. Пет кандидат-президентски двойки се обсъждат в ГЕРБ, поясни по-рано днес зам.-председателя на партията Цветан Цветанов.

 

Борисов даде своята подкрепа и за всички министри, като раздели политиката от управлението. Като пример за това разделение, той оприличи правителството на младо семейство, а посочи Радан Кънев като свекърва в тези взаимоотношения, която хвали само своите министри в кабинета.

 

Затова от ГЕРБ са делегирали правата на тъща върху депутата Красимир Велчев, който има за задача да отличава в парламента направенето от министрите на ГЕРБ. Премиерът изказа хипотезата, че мине вота на недоверие. БСП, ДПС, АТАКА и ДСБ тогава да направят правителство, предложи Борисов. Акцентите от едночасовата реч, вижте.