Липсваше комуникация вътре в партията, коментира Илхан Кючуков

 

Още по темата

Причините за отстраняването на Лютви Местан от председателското място в ДПС са две – липсата на комуникация със структурите и вътре в Централното оперативно бюро и вземането на еднолични решения от Местан”. Това коментира в студиото на „Здравей, България” евродепутатът и лидер на младежкото ДПС Илхан Кючуков.

 

„На заседание на Централното оперативно бюро, когато Ахмед Доган беше председател, той влизаше и казваше какъв е дневният ред и след това питаше дали имаме предложения за допълнения към дневния ред. След това имаше дискусия по всяка една от темите. Чак накрая Доган си позволяваше да направи обща оценка и чак накрая всички заедно артикулирахме общи позиции на партията”, каза още той и добави:

 

„Точно обратното се случваше при Местан. В продължение на 20 минути имаше негов монолог по някоя тема, понякога това продължаваше 30-40 минути, след което заседанието се закриваше”.

 

„На последните президентски избори се видя, че може да бъде избран държавен глава на България без подкрепата на ДПС. Темата дали ДПС ще излъчи кандидат за предстоящия вот не е обсъждана на легитимните форуми на партията”, коментира още той. „ДПС продължава своя естествен път на развитие на няколко нива”, подчерта Кючуков.