Любомир Станков разказва пред Нова за случилото се

 

Обстойна проверка на лифта, от който падна 5-годишно дете. Експерти на Агенцията за метрологичен и технически надзор запечатаха проблемната кабинка и наредиха лифтът да спре работа. 

 

За малкия Владо това е трябвало да бъде първият допир със ските. Вместо да се спусне по пистата обаче, той полита през отворилите се врати на кабинковия лифт пред погледите на баща му и 6-годишната му сестричка Мая. 

Още по темата

 

Няколко метра по-надолу е мястото, на което Владо е полетял към земята, снегът е много дълбок и именно това е спасило детето от всякакъв вид наранявания. 

 

"Когато гушнах Владо, първите му думи бяха, че за малко е щял да умреДостойна позиция е да ми се извинят и да потърсят къде е проблемът", заяви бащата на детето.

 

Сега Любомир се опитва да не травмира детето допълнително. Опитва се да му представи случилото се като нещо забавно. Бащата на детето обаче иска отговори - кой е виновен за отворилите се врати на кабинката и кой ще поеме отговорност за инцидента.

 

Имало ли е проблем с кабинката, или е имало проблем с поведението на хората вътре – истината трябва да излезе от започналата проверка. Засега най-добрият резултат е, че 5-годишният Владо не е пострадал.