Правят и електронен регистър на пациентите, които ще чакат за лечение

 

Правят национален електронен регистър на пациентите, които ще се лекуват по допълнителния пакет. Така ще се гарантира лечение на болните, които ще се наложи да чакат.  

 

В новата система ще фигурира името на пациента, както и деня и часа, за които е насрочена манипулацията му в конкретното лечебно заведение. Здравното министерство планира и да въведе нови правила, по които да се плаща на болниците. 

Още по темата

 

Там, където потокът от пациенти е по-голям, апаратурата е по-добра и има денонощен спешен екип, парите за лечение ще са повече, независимо от цената на клиничната пътека. 

 

Що се отнася до скандала с ваксините министър Петър Москов беше категоричен, че не става въпрос за сделка, а и България не е ощетена финансово.

 

„Стойността на дарените от България ваксини е 500 000 лв. Дарението, което сме получили от Турция и то по начина, по който фирмата „Санофи” го е търгувала в Турция не като тук за 54 лева, а за 15 долара за същата ваксина, е на стойност над 3 млн. лв. Т.е. България изнася нещо, защото Турция ни го е поискала, внася нещо. Благодаря още веднъж на турските колеги, че направиха този жест. Къде е проблемът за държавата, престанете с тези вампири”, заяви Москов.

 

Видео: БГНЕС