"Наивно е да смятаме, че България може да реши проблемите на Гърция", добави той

"Не е ясно дали могат да бъдат компенсирани превозвачите. Трябва да проверим дали има застраховки, макар че тук ще се твърди, че има форсмажор, а щети по-нататък трябва да се провери дали могат да бъдат предявени към ЕК", заяви депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров. Повод за изказването му бе блокираният трафик за пореден ден на българо-гръцката граница заради ефективната стачка на гръцки фермери.

Още по темата

 

"Малко е наивно да смятаме, че България може да реши проблемите на друга страна. Не бива да си поставяме подобни задачи и да вярваме в такива неща, защото няма да стане. Затова ЕС е ценна структура, защото може да решава проблеми, с които ние не можем да се справим", продължи народният представител.

 

Мартин Димитров смята, че в момента от тази стачка страда цялата европейска икономика. А стабилизирането на Гърция трябва да бъде приоритет на ЕК и по друга причина - страната е част от Еврозоната. Видяхте през какви кризисни моменти премина южната ни съседка и стабилизирането ѝ преминава и през разрешаването на тази ситуация. Наивно е да смятаме, че България може пряко да разреши проблема, но може да участва в общото европейско решение", заключи Мартин Димитров.