Той коментира появилите се в турски медии и интернет сайтове информации

 

Видео: БГНЕС

 

"Новата партия, която ще учредим, ще бъде българска национална и либерално-демократична". Това заяви депутатът Хюсеин Хафъзов, който бе изключен от редиците на ДПС

Още по темата

заедно с бившия председател Лютви Местан, предаде БГНЕС.

 

Хафъзов коментира появилите се в турски медии и интернет сайтове информации за новата партия, която в южната ни съседка бе наречена турска. Той упрекна турските автори в некоректност и подчерта, че партията ще бъде българска. Повече информация за това ще бъдеда дадена другата седмица - в понеделник или вторник, от Лютви Местан.


Според Хафъзов не са предадени коректно думите на Айдоан Али и други негови колеги, сред които Шабанали Ахмед Дурмуш, гостували в Турция.

 

Той допуска, че те са съобщили за създаването на новата партия с думите, че се учредява нова политическа формация, но не са споменавали словосъчетанието „турска партия”.

 

"Това е некоректно, не го приемаме категорично. Партията ще бъде обявена, учредена в България и регистрирана в български съд. Отново некоректно се обявява в тези материали, че аз съм бил с колегите си в Турция. От началото на годината аз не съм пътувал за Турция, така че неточностите в информацията не са една и две", подчерта Хафъзов.