Блокадата предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи

 

Блокадата на гръцките фермери по границата и проблемите пред българския бизнес предизвикаха вълна от коментари в социалните мрежи.

 

Интернет пространството е залято от хиляди постове на възмутени българи. 

 

„За коя година подред не се осъзнахме, че зад стачките и блокадите на фермерите стоят личните интереси на гръцки бизнесмен, собственик на няколко зимни курорта? Докога ще сме жертва?”, пита Явор Иванов във Facebook

 

По повод информацията от сутринта, че българските шофьори са пробили блокадата, коментарите са предимно подкрепящи.

 

„Браво момчета не им мълчете на гърците/земеделците/. Вие чакате с дни, а те си играят и разпиват по цяла нощ!!!”, коментира Аделина Христова. 

 

Момчета набучете им на едно копие договора за свободно преминаване на стоки и товари в Европейският съюз..като Хан Крум и го занесете на границата..”, пише Станимир Петков.

 

„Абсолютно правилно и адекватно решение. Много правилно блокират движението. И силно се надявам още хора да последват техния пример, защото ако 10км опашка от тирове тръгне наведнъж, няма да има сила, която да ги спре!”, пише Веселин Атамиан.  

 

Сериозни критики предизвика и информацията, че ЕК не може да санкционира Гърция за създалата се ситуация. 

 

„Е, тогава да ни санкционират нас! Може да ни санкционират и за влаковата катастрофа днес! Абе за каквото се сетят”, иронично пише Цветелина Илиева. 

 

Интересно, как биха постъпили ЕС ако ние бяхме направили това? Тук се иска юмрук на масата- и към Гърция, и към ЕК”, пише Виолета Томова.

 

Очакваме и вашите коментари във Facebook-страницата на Новините на Нова. 

 

 

Гледайте ексклузивно видео от границата: