Според управляващите банката е на съдебната власт

 

Списъците с парите в КТБ - основната тема в парламента. Новината, че там има повече сметки на магистрати, отколкото на политици предизвика много коментари. Някои нарекоха банката пирамида, а други се изненадаха, че са имали пари в трезора. 

 

Политиците вече смятат - КТБ е функционирала като финансова пирамида. Нищо, че много от тях са ползвали услугите й. Осветляването на списъците, според депутати, съборило много митове. Сега ДПС смятат, че е доказано, че банката не е на ДПС, а властта смята за доказано, че банката не е на властта. Поне не на изпълнителната.

 

 

"Това е активно мероприятие за отклоняване на общественото внимание от по-големия скандал с номинирането на Бокова. Това е хватката”, на мнение е Атанас Атанасов

 

"Това, което месеци наред се насаждаше, че КТБ е банката на властта, донякъде е вярно, но най-вече се оказа, че е банка на съдебната власт. Аз категорично твърдя, че това, което видях като списъци, наистина в тях имаше и няколко човека от ГЕРБ с влогове, но по-важното е всички останали с влогове в милиони левове да бъдат проверени и попитани от вас, медиите, как са придобили тези богатства”, коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ.

 

Депутатите признават, че те или техни колеги имат сметки там, но по-тревожно според тях било, че някои други имали милиони. Сега това било важно - откъде са парите на най-богатите. Милиони обаче имат и някои от политическите партии, което пък изненада техните лидери. Така например БСП-Варна са разполагали с един неизвестен за шефовете милион.

 

На други пък им приписали суми, които самите те не са виждали. Синдиците в КТБ сгрешили и завишили шест пъти повече парите в депозита на "Глас народен". 

 

Видео: БГНЕС