Един от тях е с „парична гаранция“

 

Апелативният специализиран наказателен съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за петима от осемте участници в група за разпространение и трафик на наркотици, заловена при акция на 28 януари със 108 кг амфетамини.

 

Един от групата остава с "парична гаранция".

 

Още по темата

На 31 януари Специализираната прокуратура поиска най-тежката мярка за неотклонение за всеки от участниците. Съдът наложи „задържане под стража“ на двама от тях (за притежание на наркотични вещества), един остана с „парична гаранция“, а петима - без мярка за неотклонение. Тогава съдът определи, че няма достатъчно доказателства, че задържаните са действали като организирана престъпна група.

 

Апелативният специализиран наказателен прие тезата на Специализираната прокуратура за наличие на организирана престъпна група.

 

Съдът уважи искането на прокуратурата за задържане на Георги Христов, ръководител на групата, Енчо Янакиев, Иво Кръстанов, Иван Иванов и Александър Киров.

 

Палестинецът Мохамед Салех Еуида остава с „парична гаранция“. Без мярка за неотклонение са Мартин Иванов и Насер Али Алшдаифат от Йордания (на когото първата инстанция наложи постоянен арест).

 

Според доказателствата, събрани до момента, групата е действала от септември 2014 г., като е изнасяла големи количества амфетамини в държави от Арабския полуостров. Има данни, че част от наркотика е бил предназначен за българския пазар.

 

Продължава разследването за това къде и от кого е бил произведен синтетичната дрога, кои са крайните купувачи и къде – в България и в чужбина.

 

Припомнете си още за акцията на МВР: