С приоритет са най-натоварените съоръжения

 

Десетки съоръжения по пътищата на страната са в лошо състояние. От 3600 - 44 се нуждаят от ремонт. За част от тях тази година предстои такъв. Ще се ремонтира дясното платно на виадукта на магистрала „Хемус” при Елешница, както и този при село Писанец по пътя между Шумен и Русе, както и три съоръжения в отсечката Резово - Царево. 

 

Голяма част от проблемните съоръжения обаче ще трябва да почакат, защото пари за всички няма. Част от тези, които засега ще минат без ремонт са Аспаруховият мост във Варна, виадуктът на „Хемус” при село Потоп, а също и небезизвестният мост при гара Яна. 

 

В режим на изчакване са и съоръжения като моста по стария път между Белово и Ихтиман, където има ограничение за тежкотоварни автомобили, както и мостът над река Марица при село Зетьово, който заради тежкото си състояние е спрян за движение.

 

Виадуктът при Елешница е на 40 години. Едната половина е ремонтирана, другата – не. Разликата между двете е огромна. Мобилни лаборатории обикалят пътищата в цялата страна, за да разберат къде има проблем и как да бъде решен. 

 

Какви пропуски установяват те – разберете във видеото.