Във Велико Търново и село Самоводене е обявен ден на траур

 

България се прости с Трифон Иванов. Легендарният български защитник почина в събота на 50-годишна възраст.

Още по темата


Близки, приятели и почитатели отдадоха последна почит към звездата на българския футбол в Двореца на културата и спорта "Васил Левски" във Велико Търново. 

 

Именно в старата столица Трифон Иванов прави първите си стъпки в професионалния футбол с екипа на местния клуб „Етър”.

 

В старопрестолната столица и в село Самоводене е обявен ден на траур.

 

 

Повече от 5000 души си взеха последно "Сбогом" с големия футболист. Сред тях бяха и всички съотборници на железния защитник от златния ни тим от Световното през 1994 г. - Христо Стоичков, Красимир Балъков, Петър Хубчев, Борислав Михайлов, Йордан Лечков, Наско Сираков, Даниел Боримиров и др. В залата беше и треньорът на най-добрата национална селекция в историята на българския футбол - Димитър Пенев.

 

 

Поклонението започна в 13.00 ч.

 

Въпреки скръбта си, присъстващите на траурната церемония изпратиха с аплодисменти великия футболист в последния му земен път. 

 

Съветник на спортния министър връчи на опечаленото семейство на Туньо почетния знак „Венец на победителя” - най-високото отличие в областта на спорта.

 

Видео: БГНЕС

 

"Почивай в мир, братчето ми!", бяха единствените думи на Наско Сираков, изречени през сълзи на излизане от залата за поклонение.

 

Ще го запомня с доброто му сърце”, сподели Йордан Лечков.

 

 

Трифон за мен беше повече от приятел. Израстнали сме заедно, учили сме в едно и също училище. Жалко! Отиде си един велик футболист и голям човек. Ще ни липсва неговият хумор. Ще ни липсва всичко, което той правеше”, каза един от големите играчи от Пеневата чета Красимир Балъков. Футболистът даде специално интервю за предаването "Комбина", което можете да гледате в неделя от 16.00 ч. 

 

"Запомняме го с делата му, с хумора, с голямото сърце. Един голям българин!”. Това каза приятелят и бивш съотборник на Трифон Иванов Бончо Генчев.

 

Видео: БГНЕС

 

Трифон извоюва всичко с много труд и с таланта си. Жалко, че губим такъв човек! В днешно време трябва да го има това нещо – мъжкото и хубавото, човещината. Най-вече човещината”, каза съотборникът на Туньо в „Етър” Сашо Христов.

 

Видео: БГНЕС

 

"Трифон никога не е съжалявал за нищо. За него всичко беше на майтап", каза преди погребението екссъотборникът на Трифон Иванов Мирослав Байчев.

 

Видео: БГНЕС

 

"Най-железният от нашия състав като физика, като комплексен човек и футболист. Бог да го прости!", каза легендарният треньор на златното ни поколение Димитър Пенев след поклонението на Трифон Иванов. 

 

 

 

Видео: БГНЕС

 

 

Снимки: Богомил Грозев