Не пропускайте разказа на Даниела Тренчева в „Ничия земя” тази вечер от 18.00 ч. по Нова

В предаването „Ничия земя” тази вечер по Нова Даниела Тренчева ще представи още факти за ракията-убиец, която отне живота на осем души в Якоруда. Метилът разяжда отвътре-навън, изключително болезнено и хората измират в пълна слепота. В пълна слепота са и лекарите в първите часове след епидемичното постъпване на натровените. Никой не може да диагностицира, за да предприеме необходимото. Навръх Коледа и то чак след първата аутопсия става ясно, че в Якоруда и околните села вилнее ракия-убиец.

„Медиите броиха жертвите до петата. Според близките им – те са осем. Отървалите се от смъртта – също толкова. Мъртвите обаче можеше да бъдат стотици”, разказва Даниела Тренчева. И добавя: „В пиянството си един народ се обрича на смърт. Не само защото може да пие ракия-убиец, но и защото в опиянението от печалбата – я произвежда, продава и трови. Равносметката е за оцелелите. Семействата на мъртвите не търсят поуки, търсят виновни. Обвинението на задържания е за престъпление против народното здраве”.

Откъс от предаването вижте във видеото тук, целия разказ на Даниела Тренчева гледайте в „Ничия земя” тази вечер от 18.00 ч. по Нова.