Той прогнозира, че ДПС ще се разпадне

 

"За предстоящите избори есента все още смятам, че ще са 2 в 1. Все още мисля, че кандидат-президентът на ГЕРБ ще бъде Бойко Борисов, принуден от много обстоятелства. Ще има много сложна политическа ситуация. Дано да няма кръв до есента – буквално. Играчите са много изнервени и затова си подхвърлят репликите кой как се вижда в огледала”, заяви в „Комбина” Осман Октай. 

 

Относно спрените обществени поръчки за милиарди от премиера, той заяви, че това е пиар акция, за да може народът да му ръкопляска. 

 

"Така не се прави в Европа. Никой еднолично не може да дава и да отнема”, допълни Осман Октай.

 

"ДПС е най-успешният проект на политико-олигархичния модел. Още преди казах, че Лютви Местан "ще бъде похарчен", а Делян Пеевски постепенно ще бъде изведен от играта”, каза още Октай.

 

На въпрос как ще бъде изведен, той бе лаконичен и заяви единствено "дано да бъде жив". Според него има двама подходящи, които да го наследят, но не пожела да каже имена. Коментира единствено, че са юристи – единият приближен до прокуратурата, а другият - до спортните кръгове. 

 

Осман Октай прогнозира, че ДПС ще се разпадне на следващите парламентарни избори.

 

"Моделът „Кой” винаги ще го има. Ще се намери друг политически проект, даже сега се чува, че се подготвят различни проекти", загатна Октай.