Не мога да не разсъждавам сериозно по въпроса, заяви военният министър

 

„Темата се дискутира, поискал съм експертиза, за да се ориентирам по-ясно”. Това заяви военният министър Николай Ненчев в предаването „Събуди се” по повод появилите се информации, че скоро може да се върне задължителната военна служба.

Още по темата

„Професионалната армия е много по-добрия вариант за България, но темата с казармата е в прерогативите на Народното събрание”, заяви министърът.

 

По думите му трябва изключително сериозна дискусия, която, на първо място, касае промени в Конституцията, на второ място трябва да се прецени дали ще се запази все пак професионалната армия, с която разполагаме. 

 

Трябва да преценим колко време ще бъде – 3 месеца, 6 месеца, 1 година. Имаме ли пари за това, има ли необходимост от това. И какво правим с българите в чужбина”, коментира министър Ненчев. 

 

„В позицията, в която съм, не мога да не разсъждавам сериозно по въпроса. Още повече че той се поставя от народни представители. Тази дискусия очевидно предстои”, заяви министърът. 

 

Според него е по-добре България да запази своята професионална армия, а връщането на задължителната военна служба ще нанесе много щети. 

 

Министърът коментира, че професионалната армия се представя много добре. 

 

„Тези хора се обучават много добре”, заяви министърът. 

 

Повече гледайте във видеото