Кметът на Галиче коментира сделката, в която прокуратуратура вижда проблем

 

Кметът на Галиче Ценко Чоков отива на съд. Сред нещата, с които той стана известен в публичното пространство, са фойерверките на избори, скъпите коли и с това че заведе избирателите си на море.    

Още по темата

 

Той е и крупен земеделец. Притежава хиляди декари земи. Сега Чоков отива на съд с обвинения, че през 2014 година е купил земя в селото, но подписът върху документите за продажба е бил фалшив. Става въпрос за 10 дка земя, които жена от Благоевград е наследила от баща си. Ваня Ковашка е онкоболна и разказва, че точно тогава се е нуждаела от пари.

 

Тя се обажда на братовчедка си Петруша Чобанова, която живее в Галиче. От години въпросната земя е дадена под рента в кооперацията на Ценко Чоков и Петруша изпраща парите от рентата на братовчедка си. Затова и при нейната молба се обръща първо към кмета. Чоков казал, че може да купи земята.

 

Самият той твърди, че това е „сделка като всяка една сделка”. „Намерихме общ език за цената, след което изповядахме сделката, тя се пописа, преведохме парите”, разказа Чоков. Ваня е получила 6000 лева за 10 декара. Това се случва на 9 септември 2014 година сутринта. Според прокуратурата обаче Ваня въобще не присъствала на сделката. Ваня обаче е убедена, че се е подписала.

 

Още по темата – гледайте във видеото!