Много хора се питат атаките в Париж по-важни ли са били от нападението в Анкара

Facebook няма да помогне на потребителите си да променят профилните си снимки в подкрепа на Анкара след атентата в неделя вечерта, въпреки че направи това след терористичните нападения в Париж, пише „Индипендънт ”. 

 

Още по темата

Много хора критикуваха международната реакция след бомбеното нападение в Анкара, от която според тях изглежда, че атаките във Франция или Великобритания са по-важни от случилото се в Турция. Дори Facebook няма да предостави на потребителите си опцията да променят профилната си снимка в подкрепа на жертвите от Анкара. 

 

Социалната мрежа има опция, която позволява на потребителите да сменят временно профилната си снимка, като покажат времето, за което да стои променена. Опцията стана популярна около атентатите в Париж и еднополовите бракове. 

 

Критиките към Facebook са отправени и за това, че мрежата включва избирателно функцията „Отбележи, че си в безопасност” („Safety Check”). Например - тя беше активна за Турция, но не и за атаките в Кот д'Ивоар, които станаха часове по-рано. 

 

„Натъжени от зловещия бомбен атентат в Анкара, включихме функцията „Safety Check”, така че може да посочите приятели или членове от семейството, които може да са в района на атентата, или да отбележите, че вие сте се спасили”, написа Шерил Сандберг, шефка във Facebook. 

 

Постът ѝ предизвика гневни реакции от страна на засегнатите от атаките в Кот д'Ивоар. 

 

Редактор: Ина Григорова