Педагожката прибрала хилката и топката за тенис на момчето, след като то се опитало да я удари

 

Майка удари учителката на сина си в училище в Разград, след като преподавателката временно прибрала хилката и топката за тенис на момчето.


57-годишната Шехризаде Хасанова отишла в училището и влязла в остър спор с педагожката. Тя

Още по темата

обяснила, че петокласникът се опитвал да я уцели с топката и по тази причина взела хилката и казала, че ще я върне на някой от родителите му.

 

Ядосаната майка обаче се нахвърлила върху учителката с обиди, след което я ударила в лицето пред смаяните погледи на колегите и учениците ѝ.

 

Буйстващата в училището жена е задържана в местното полицейско управление за 24 часа. Шехризаде отрича да е удряла преподавателката.


"Аз не съм я удряла. Категорично го казвам. Не съм я обиждала с нито една обидна дума. Едиствената реакция от моя страна я блъснах и й казах: "Ти коя си, ти ли брои пари за тази хилка, че ще я удряш", разказва Хасанова.

 

След инцидента в Регионалния инспекторат е получена докладна записка за преместване на детето в друго училище.

 

Битата учителка е в шок от преживяното.  Тя обмисля да заведе съдебен иск срещу Шехризаде Хасанова. За целта е извадила необходимите медицински свидетелства. 

 

Репортери: Мартин Георгиев, Любомир Илиев

 

В последните месеци имаше няколко подобни инцидента в училище. При един от последните баща наби двама ученици, спречкали се със сина му: