Премиерът заяви, че страната ни най-надеждно си пази границата

 

"Това, което ме информира посланик Димитър Цанчев, е, че към момента нашето предложение в споразумението да бъдат включени съседните на Турция страни, го има. Надявам се и днес да бъде достатъчно ясно, че либерализацията на визите влиза, след като се изпълняват и ангажиментите на турската страна“. 

Още по темата

 

Това заяви в Брюксел министър-председателят Бойко Борисов. Той посочи, че в рамките на срещата на ЕНП е обсъдена и тежката ситуация в Гърция и Македония. 

 

България няма да приема повече бежанци от Турция. Ние сме се съгласили за релокация на 1200 човека – към момента имаме един. От двама, които дойдоха, единият избяга”, заяви Борисов и допълни, че страната ни най-надеждно си пази границата.

 

"Вие знаете, че преди няколко дни пратихме помощи в Гърция, днес пращаме и за Македония, така че ние проявяваме своята хуманност и солидарност, но продължаваме да държим и армията, и граничарите на границата, защото процесите са неконтролируеми“, подчерта премиерът. 

 

Борисов посочи още, че много от европейските лидер са притеснени относно днешните дискусии и решения. 

 

"Много искам днес Европа да излезе силна и единна. Аз съм оптимист, накрая винаги се взимат правилните решения“, посочи министър-председателят.