Ще вземе ли държавата имущество на банкера за над 2 милиарда лева?

 

„Ако сумата е милиард и половина и това действително е негово имущество, едва ли сумата е от банката. Но на този етап е рано да се говори. Трудно ми е да направя анализ на ситуацията. Нямам информация Цветан Василев да е поискал сръбско гражданство, но тече процес по екстрадицията”, заяви в студиото на „Здравей, България” Константин Симеонов – адвокат на банкера Цветан Василев.

 

Искът е срещу Цветан Василев и още 27 души, което означава, че всичкото това имущество не е на Цветан Василев. Предполагам, че част от тези 27 лица са членовете на неговото семейство – съпруга и дъщеря”, добави Константин Симеонов.

Още по темата

 

По думите на защитника на Василев имуществото, за което се говори като апартаменти, къщи, влогове, е „много малко парченце от този пъзел, който е изградила комисията”.

 

Припомняме, че държавата поиска конфискация на имущество на банкера Цветан Василев за над 2 милиарда и 200 милиона лева. Искът е рекорден не само за България, но и за Европа.


Комисията за конфискуване на незаконно придобитото имущество в продължение на година и половина е събрала доказателства за имуществото на Цветан Василев. После била наета печатница, за да бъде отпечатано всичко това. А за превоза му до тази стая, където се съхраняват, е бил нает специален транспорт.


Резултатът - искането на запор върху апартаменти и къщи в България, имение на Женевското езеро, коли, акции в предприятия, над 280 ценни картини, както и редки монети.


Спопред Комисията за конфискуване на незаконно придобитото имущество, през сложна верига от юридически и финансови операции банкерът е станал собственик на активи за 2,2 млрд.лв.


Целия разговор гледайте във видеото.