Срокът за фирмите да подадат годишните си данъчни декларации изтича на 31 март

Пет работни дни остават до изтичането на крайния срок за ползване на отстъпката от 5% от

Още по темата

данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация от 2015 г., напомнят от НАП. 

 

Ако подадем декларациите си по електронен път до 31 март тази година, ще можем да ползват 5% отстъпка върху данъка. Допълнително условие е да внесем целия данък за довнасяне до 3 май.


Срокът за подаване на данъчните декларации за 2015-а изтича на 3 май. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офисите на НАП. 

 

На 31 март изтича крайният срок за фирмите да подадат годишните си декларации за облагане с корпоративни данъци. Тези от тях, които подадат декларациите си по електронен път, ползват 1% отстъпка (но не повече от 1000 лв.). Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на декларацията - 31 март 2016 г. 

 

Данъкът може да бъде платен във всяка банка с вносна бележка за плащане към бюджета. Други вариант за плащане са с пощенски запис или чрез интернет.

 

Повече информация можете да получите в работно време на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор!