От компанията оправили грешката, но работата вече била свършена

Неточност в картографската услуга Google Maps доведе до срутването на дома на американка от гр. Роулет, щата Тексас. Със закъснение от Google оправили грешката, но вече работата била свършена, информира БГНЕС.

 

Пред Си Ен Ен Линдзи Диас разказа как строителна бригада съборила нейната къща, вместо тази, на която трябвало да бъде извършена съответната процедура. Двете постройки са еднакви, намират се в един и същи град, на еднакъв номер на улицата, но са на различни улици – „Кусто-драйв“ и „Калипсо-драйв“.

 

„Грешката на Google ме остави без дом“, каза Диас пред телевизията. Тя добави, че миналата година торнадо нанесло щети на двуетажната й къща и очевидно същото бедствие бутнало къщата на „Калипсо-драйв“. Вероятно именно това обстоятелство вкарало в заблуда и работниците: сверяване на номера на улицата, на която се намира къщата, разположение на ъгъл и нанесени щети от торнадо. Всичко излиза вярно, само не и името на улицата.

 

От Google си признаха грешката, доколкото и двете къщи са поставени на една и съща улица. Впоследствие строителите сринали и тази къща, която трябвало да бъде бутната.

 

Холдингът Alphabet, който владее Google, е признат за най-скъпата компания в света, като изпреварва по пазарна капитализация Apple. Съгласно отчета на Alphabet за четвъртото четиримесечие на миналата година приходите на компанията са били 4,92 млрд. долара срещу 4,67 млрд. за същия период на 2014 г. Капитализацията на холдинга е в размер на 568 млрд. долара.